Mallorca Rural inicia el procés obert per a l’elaboració de l’Estratègia de Desenvolupament Local Patricipatiu

10/03/2023

Mallorca Rural ha donat el tret de sortida a la creació de la nova Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) de Mallorca Rural, un document estratègic que pretén definir els reptes, els objectius, les línies de treball i el pla d’acció per al territori LEADER de Mallorca per al període 2023-2027.

Mallorca Rural és el Grup d’Acció Local que té com a missió impulsar la innovació i el desenvolupament sostenible de les zones rurals de Mallorca, a través de la definició d’aquesta Estratègia que integri la visió dels principals agents del territori per tal fomentar projectes regionals estratègics i l’emprenedoria, gràcies al programa europeu LEADER que s’integra en el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de les Illes Balears.

Aquest procés és obert ja que aquest full de ruta que ens guiarà els propers anys ha de ser fruit de la participació de les administracions locals, la ciutadania, les empreses, autònoms i autònomes, associacions, i d’altres entitats, que ens permetrà assolir objectius i actuacions comuns que contribueixin al benestar, la transformació i la sostenibilitat de les àrees rurals de Mallorca. Per això, s’establiran diferents canals i maneres de participació.

Mitjançant un concurs de contractació pública, la consultora Techfriendly ha estat la guanyadora del contracte que donarà suport al procés de participació i redacció d’aquesta EDLP.